Wijnbouw‎ > ‎

Soorten wijndruiven


Onze aanbevelingswaardige wijn- en tafeldruiven


Wijndruif Johanniter
JOHANNITER, herkomst Duitsland.
 
Kenmerken
Een witte druif met een uitstekende wijnsmaak (vergelijkbaar met een Riesling), een goede resistentie en een gezonde krachtige groei. 

MUSCAT BLUE, herkomst Zwitserland.
 
Kenmerken
Een bijzondere druif met een goede muskaatsmaak en wordt lekker zoet.  Deze plant groeit rechtop, maakt weinig dieven en heeft een zeer goede weerstand tegen schimmels. 
Een tafeldruif, ook als wijndruif met een uitzonderlijk boeket van bloemen en vruchten; iets voor de liefhebber.
RONDO, herkomst Tsjechië.

Kenmerken
Deze blauwe druif heeft een uitstekende weerstand tegen vorst en kan in de winter -30° C overleven. Vroeg uitlopen van de scheuten in het voorjaar geeft ook vroege bloei en vroege rijping. De bessen kleuren vaak al in augustus en zijn half september goed rijp. De middelgrote donkerblauwe bessen zijn te gebruiken als tafeldruif maar ook uitstekend voor wijn. De wijn is donkerrood een heeft een fruitig boeket met een bourgognekarakter. De herfstverkleuring van Rondo is een leuke extra.
Wijndruif Regent
REGENT, herkomst Duitsland.
 
Kenmerken
Regent is reeds een veel aangeplant blauw ras.  Het is een stevige rechtopgaande groeier die het op de meeste grondsoorten goed doet.  Als wijndrijf zeer geschikt en geeft een donkere tanninerijke wijn met aroma's van bosvruchten, type bordeauxwijn.
PALATINA, herkomst Hongarije; de naam is uit Duitsland afkomstig.

Kenmerken 
Het is een witte druif met een matige sterke groeikracht en goede weerstand tegen schimmels. De takken hebben een goede vorst-weerstand. Palatina heeft opvallend grote trossen (tot 250 gr) met middelgrote, goudgele zoete bessen die een uitstekende muskaatsmaak hebben. Rijping vanaf half september, oogsten voor wijn vanaf begin oktober . Een goede variëteit om als tafeldruif te telen en een lekkere muskaatwijn van te maken.
SOLARIS, herkomst Duitsland 

Kenmerken
Een nieuwe varieteit sedert 2001 toegelaten voor wijnbouw. 
Uitstekend vorstbestendig. Solaris rijpt vanaf half september en bereikt zeer hoge suikergehaltes. Een goede wijnstok voor ons noordelijk klimaat.
De trossen zijn middelgroot en hebben een neutrale smaak. Zeer geschikt voor een stevige witte wijn. Wijndruif Calandro
CALANDRO, herkomst Duitsland.
 
Kenmerken
Schimmeltolerant ras geschikt voor de bio wijnbouw.
Wijndruif Cabernet Cortis
CABERNET CORTIS, herkomst Duitsland.
 
Kenmerken 
Nieuw wijnras met veelbelovende eigenschappen.